View

 
Idag klättrade jag upp på en kulle och sa hej till hela Örebro. Örebro sa hej tillbaka. Sen kom massa människor upp på kullen där jag stod och såg sinnesförvirrad ut i min fladdrande kimono. Så jag skämdes och smet utan att lyckas med mitt uppdrag att få till en bra bild. 

Makeup Geek Vegas Lights Palette

 Bilder från Linda Hallberg och Makeupgeek
 
Såg den mest perfekta ögonskuggspalleten EVUR på supertalangfulla Linda Hallbergs blogg. Den är från Makeup Geek, heter Vegas Lights Palette och består av två matta och fyra skimriga ögonskuggor med riktigt starka pigment i tokfina bronze- och guldfärger. Vilket är de enda färger som någonsin får hamna på mina ögon b cuz ögonskuggskonservativ.
Ps: Mamma, jag fyller snart år. BLINKBLINK HINTHINT. Finns att köpa här.

Color Gradient

 
Idag tyckte jag det här var vackert. Framfiskade från Tumblr

Har ni förresten något önskemål om vad ni vill se i ett inlägg här på bloggis så please let me know! ♥

SO FLUFFY

 
Här om dagen när jag var ute och flängde på stan så smet jag in på den enda klädaffären jag någonsin handlar från som inte är en webshop - H&M. Där provade jag 140 olika saker, fick lite beslutsångest som vanligt och köpte till slut en stooor fluffig kofta. Nu slipper jag frysa när vädret snart kommer försöka äta mig levande. 

Luftslott

 Blazer: Sheinside | Crop top: Motel | Smycken: Ebay | Läppstift: Viva La Diva - Super Nova
 
Idag förvandlade jag siffrorna på kontot till en övergod Subwaymacka, smink, en kofta och massa cola som den sanna trollkarl och Gandalf-lärling jag är. Smög även runt på stadens gator och såg ut som ovan.
 
Förresten har jag dragit vinnaren i tävlingen om ett valfritt plagg från Talkingclothes! Det blev Amelie som jag skickat iväg ett mail till, wiho!

I can't go out, I'm sick

 
Idag ligger jag i sängen och tycker synd om mig själv litegrann. Tröstar mig med ohälsosamma mängder Coco Pops och Cola Zero. Just nu är jag inne i ett skov av min sjukdom Ulcerös Kolit så mina tarmar blöder hejvilt och jag känner rädsla för att gå utanför dörren i fall magen plötsligt skulle göra panikont. Vilket den brukar kunna göra när jag minst anar det. Måste till läkaren men är alltid sämst i världen på att ta mig dit även när jag verkligen borde. DUMMA MIG.
På det har min mysiga förkylning som jag haft sen mitten av juli helt plötsligt bestämt sig för att det skulle vara roligt om jag hostade upp lungorna. FÖR VEM BEHÖVER LUNGOR? 

Åååh, förlåt mig, hatar att vara såhär negativ och klaga, men kunde inte hindra mig. 
 
Hoppas ni mår bättre än mig idag finisar ♥

Ebaytips: Chokers

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
 
Känner mig naken och rädd om jag inte har en choker på mig. För det är livets halsband. Sen en ganska bra tid tillbaka har chokers dessutom varit superinne och ÄNTLIGEN har Ebay kommit ikapp och har en miljard olika att välja på. YIHA.

Motel

 
Motel Rocks eller Motel (Vad heter de egentligen? Stort mysterium, ingen vet) är ett av mina (många) favoritmärken. De har sjuuuuuukt snygga kläder i biljoner (nästan) olika spännande prints. Jag är speciellt dunderkär i deras kjolar och crop tops eftersom det är ungefär de enda sorters plagg jag brukar ha på mig.
Så igår när jag kom tillbaka till mitt studentrum i Örebro efter en hel sommar hos min underbara familj i Enköping låg ett paket med just en kjol och crop top från Motel och väntade på mig. TACK, NU SLIPPER JAG KÄNNA MIG LIKA ENSAM. Kläder är ju nästan lika bra sällskap människor. Om människorna är döda. #Kommerinteihåghurmanborsjälv #Behöversällskap #Syndommig #Gråterinombords #Dramaqueen

Thrash Boots

 
Smet in på den alltid lika farliga Unifclothing.com här om dagen, upptäckte en helt ny höstkollektionen och grät lite lätt av vanliga medelsvåra habegär. Idag klickade jag mig in där igen och fick syn på LIVETS SKOR. De var på riktigt helt perfekta sa mina ögon. Hjärtat stannade en sekund eller tio och jag kände på en gång att DE HÄR MÅSTE FLYTTA HEM TILL MIG, NU. De är allt ett par drömskor borde vara: Högklackade, platåskor, klumpiga, badass och med massa snygga detaljer. Komsi komsi skorna, snälla, jag är vänlig och kommer ta med er på massa äventyr.

Vad tycker ni om skorna? Länki.

Bewitched

Blus: Sheinside | Shorts: Nastygal | Skor: UNIF Neoboots  | Hatt: Ebay | Smycken: Ebay | Väska: La Moda | Garter: Hemmagjord | Läppstift: Limecrime Velvetine Wicked.
 
Såhär smög jag runt bland hyllorna idag när jag köpte en ny fancy spegel och fyra ännu mer fancy Cola Zeros. NOM. 

Fall Lookbook

 
I höst vill jag se så vampig, stilig och svår ut som man bara kan göra med riktigt supermörka, nästan svarta läppar. Skulle kunna kopiera looken från alla tjejerna på bilderna rakt av. Nu på en gång. SAMTIDIGT. FÖR KAN INTE BESTÄMMA VILKEN JAG GILLAR MEST. Kan du?

Idag när jag samlade ihop bilderna till det här inlägget upptäckte jag förresten vilket fantastiskt inspirationshav Pinterest faktiskt är. VARFÖR HAR JAG INTE TÄNKT PÅ DET TIDIGARE? Mitt liv hade kunnat vara så mycket enklare. 

Faux Fur

 1, 2, 3, 4 | 5, 6, 7, 8 | 9, 10, 11, 12

Läsarfråga: 90's is the best! kan du tipsa om fuskpälsar? har svårt att hitta en snygg ^^

KLART JAG KAN! Gav mig ut på jakt bland alla webshopar jag kunde komma på men lyckades inte hitta supermånga som var helt pälsiga. Däremot låg massor av jackor med fuskpälsdetaljer där ute och lurade. Här ovanför är min fångst.

Indora

 
Sandra som har webshopen Indora där hon säljer superfina egentillverkade smycken skickade mig livets sötaste kattkompis att ha runt halsen. Fick också några fina rosa pärlarmband som låg och lurade som överraskning i paketet. SÅ HIMLA GULLIGT, TAAACK ♥
Här kan du också adoptera en katt. Just nu är det dessutom sänkt pris på alla bildhalsband hos Indora, woho!

Favorite Swedish Artists


Mitt hjärta sväller över för hur mycket jag gillar Daniel Adams-Ray och Rebecca & Fiona. Deras musik är bland det bästa mina öron hört, de är sjukt fina alla tre och har egna, unika och inspirerande stilar. Och så delar jag deras värderingar och gillar verkligen vad de står för. MINA JÄKLA HJÄLTAR.
Såg Rebecca & Fiona på Uppsala Peace Party i fredags och dansade tills mina fötter grät. Vill sååå gärna se Daniel Adams- Ray den 11:e september på Gröna Lund (R&F spelar där dagen efter) också, har inte sett mannen i mitt liv med egna ögon än juu! FOREVER_FANGURL. 
Vilka är dina svenska favoritartister?

Tävling med Talkingclothes!

Rosa armband ♥ Anime Style Dress ♥ Corset Style Dress ♥ Leopardglasögon ♥ Spaceman Sweater ♥ Galaxy Leggings ♥ Pink Collar Dress Hårband ♥ Spetstunika ♥ Stickad tröja ♥ Cross Leggings ♥ SolglasögonVita ShortsSvarta Shorts ♥ Klockarmband
 
Har äntligen fotat alla bilder för Talkingclothes! DET ÄR MER ANSTRÄNGANDE ÄN MAN KAN TRO NÄR INGEN VILL VARA ENS FOTOGRAF. Så det blir jag, kameran, min självutlösare och mitt stativ. Mot världen. 

Nu kära gossar är det dags för en ny tävling i samarbete med Talkingclothes!
 
Du har chans en av produkterna här ovanför. Delta genom att göra en, eller flera om du vill, av dessa:
 
Gilla dem på Facebook
Följ deras bloggBloglovin
Följ dem på Twitter
Följ dem på Pinterest
 
Pluspoäng: Följ mig på Instagram här! 
Minuspoäng: Offra en get till tävlingsgudarna
 
Till slut: Lämna en kommentar under detta inlägg att du är med och vilken/vilka sidor du följer Talkingclothes på samt vad du heter där. 
Let's GOGOGOOGO!
 
Vinnaren dras om en vecka.
 
Pssss: Just nu har Talkingclothes dessutom 20% rabatt på allt!

Of Stars and Wine

 
Massa snygga bilder på ännu snyggare smycken har smugit sig in lite överallt på min Tumblrfeed den senaste tiden. Som den sanningssökande detektiv jag är tvingades jag ge mig själv uppdraget att ta reda på var man kunde köpa dessa MAGISKA SKAPELSER. Så jag klickade på länken under bilderna och svaret var här.

Rihanna's Ghetto Goth

 
Love love love Rihannas fashion sense och edgy looks som kan vara så olika från dag till dag att mitt huvud har lite svårt att hänga med ibland. Men det är det som är det roliga med mode ju, att klä och styla sig utifrån hur man känner- eller vill känna sig just den dagen. Och att våga blanda alla sina favoritstilar hejvilt cuz fuck da fashionpoleeeec. (Hahaha jag är för trött för livet just nu, förstår knappt vad jag skriver, mina ögon är helt suddiga och min hjärna är potatismos. Fast gjort på hjärna och inte potatis. Ni förstår) Eftersom jag älskar everything dark and twisted så tycker jag Rihanna är allra mest inspirerande när hon kör med "Ghetto Goth"-stilen. SVART OCH SVÅRT SKA DET VA. 

Nelly ♥ 90's

Svart Crop Top, Vit Crop Top, Ryggsäck, Svart Jacka, Rosa Jacka, Klocka, Tattoo Choker, Heart Choker, Garter Skirt
 
Nelly har himla mycket snygga grejer, speciellt de som skriker (eller i alla fall viskar) 90-tal. Let me prove that to you. 

Chia Seeds

 
Jag gillar att testa nya saker att äta. Speciellt om de är nyttiga och veganska. Så nyss var jag äventyrlig och åt det fulaste jag någonsin ätit i livet - Chiapudding! Den görs genom att blanda 3 matskedar chiafrön med 2 dl mandelmjölk och sen ställas i kylen ett par timmar. Jag smaksatte den med vaniljpulver.
 
Chiafrön är ungefär bland det nyttigaste man kan få i sig här i livet: De innehåller:

Massa nyttigt Omega-3-fett (8 gånger mer än i lax)
Vitamin A, B, antioxidanter, kalcium, kalium, magnesium, järn och massa andra mystiska grundämnen som är bra för dig. 
21 gram protein per 100 gram
Massa fiber

Fröna kan suga upp 12 gånger sin vikt i vatten och mättar därför bra, hjälper matsmältningen, är bra för diabetiker, och kan blandat 1 delar chiafrön med 9 delar vatten användas som förtjockningsmedel och äggersättning. Kan också hindra världssvält, skapa fred på jorden och locka fram enhörningar ur sina hålor. Några av de här påståendena är inte bevisade. Än. 
 
Världens jäkla mirakelfrö alltså. Men var det gott då? Öhm. Nja. Och det såg ut som gråa larvägg. ÄNDÅ kunde jag inte sluta äta. Kroppen bah: OHERREJÄVLAR, DET HÄR ÄR BRA GREJER, SLUTA INTE. Så jag lydde. 
 
Har du provat chiafrön?

Stay Sassy

Kan inte tacka Sheinside nog för att de är så snälla och skickar så mycket fint till mig. VAD HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DET? Den här gången valde jag två kimonos med massa fransar och blommor och en oversize kavaj. Kommer kunna vara helt sassy och classy i höst. OCH slippa frysa. Inte illa. Vilket av plaggen är din favorit?

Red Velvet Cake


Alldeles nyss åt jag vad som kan ha varit den bästa tårtan jag någonsin smakat på i livet - Red Velvet Cake. Det är en amerikansk, starkt rödfärgad choklad- och vaniljkaka gjord på bl a kärnmjölk som toppas och fylls med whipped cream cheese. TA MIG DÅ. Min mun sjöng, magen nådde nirvana och jag tänker nog aldrig någonsin äta något annat i mitt liv igen. Eftersom jag nästan bränner ner köket när jag försöker baka är det såklart inte jag som skapat detta galna mästerverk utan det är min syster Sandra som smetade ihop den. Hon såg att de gjorde en Red Velvet Cake på något avsnitt av Master Chef och som den sanna bagare hon är sa hon "EN SÅN SKA JAG HA!" Så gjorde hon en. Och den blev magisk. Receptet hon använde sig av hittade hon på denna blogg. SERIOUSLY, TRY DIIZ!
 
Har du något favoritbakverk?

Kitty


Igår kom mamma hem med en liten kattunge hon hittat helt ensam och övergiven mitt på åkern, långt från något hus och precis vid en stor väg. PUTTEN ♥. Vi tog hand om den några timmar medan vi frågade runt som galningar efter ägaren eller nytt hem till den. Tyvärr verkade som om den blivit dumpad och lämnad åt sitt öde där mitt i ingenstans. Tillslut hittade vi som tur var en som hade direkt kontakt med Hitta Katten som kunde ta hand om bebisen. Fick precis höra nu också att den fått en ny surrogatmamma och syskon! SÅ HIMLA FIN OCH SÖT, ville vara bästis med den för evigt.

Crop Tops

1, 2, 3, 4 | 5, 6, 7, 8, 9 | 10, 11, 12, 13, 14

VIVA LA 90's! Universums bästa plagg är verkligen Crop Tops och just nu finns de i ungefär tvåmiljarder olika modeller, mönster och färger överallt på le internetz. Min favorittyp är såna som ser ut lite ungefär precis som de ovanför. Crop Tops är bäst i världen för de passar till allt, är så smååå att man kan smuggla med sig en hel hög var man än ska och så är de ju fina och roliga. Skulle jag välja ett enda plagg att ha på mig resten av livet skulle det lätt bli en crop top. Trots att det skulle innebära att jag för evigt fick köra Kalle Ankastilen.
UTFRÅGNINGSDAGS: Vad tycker du om Crop tops? Vilken typ av modell gillar du mest och vilken av de ovan tycker du var finast?

Gypsy Warrior

 
En av alla mina favoritwebshopar här på planeten och internet är Gypsy Warrior som har en massa bohemiska, gothinspirerade och SUPERSNYGGA kläder och accessoarer. Och vi alla vet att jag aldrig kan få nog av just precis såna saker. Så jag brukar smyga mig in på Gypsy Warrior och plåga mig själv lite med att dregla över allt fint. Och nu tänkte jag, som den onda skurk jag är, tipsa om sidan så ni kan känna samma ångestfyllda cravings. GW har dessutom massa rea just nu. YOU ARE WELCOME. 

Haircolors



Mitt hår har haft alla möjliga mystiska färger genom åren och förut brukade jag byta hårfärg hela tiden som en riktig kameleontjäkel. Men i år har det gömt sig under peruker, varit lila under ungefär en vecka i april och sen fått vara vanligt hederligt blont sen dess. INTE MYCKET TILL ÄVENTYRLIGA FÄRGER DÄR INTE. Men nu från ingenstans, kanske hårets innersta själ, har jag börjat bli taggad på att smeta lite färg på huvudet igen. Är inne på helrosa hår eller gråa toppar. Det tycker jag låter stiligt. Har du något roligt förslag på hur jag skulle kunna färga håret? Och vilken av färgerna ovanför tycker du mest om? 

Dark Berry Lips

 
Mina favoritfärger på läppstift är ljusrosa, lite nude-aktiga färger och så framför allt mörklila. DAMN GURL, THAT'S HOT. Jag använder Lime Crimes Poisonberry eller Viva La Divas Super Nova när jag vill att det ska se ut som jag ätit för mycket blåbär. OCH DET VILL JAG OFTA. Poisonberry drar ganska mycket åt det kalla hållet och Super Nova är varmare och mer röd i färgen. Super Nova är mina favoritkompis av dem.
Använder du läppstift? Vad för färg har du helst?

Livets Mat


Bland det godaste som finns att äta här i världen är svamp. Speciellt kantareller. Och speciellt gräddstuvade på rostmackor i ugn med en liter ost på. TA MIG. En sådan macka fick jag igår av min kära moder. Gjord av svampar som hon och min syster varit ute och plockat tidigare. (Alltid bra att låta andra göra jobbet)
Vad tycker du om svamp? (Livsviktig fråga)

Hair Must Haves

 
De här är de produkterna jag använder för att ta hand om eller styla mitt stackars sönderblekta skräphår. Har blogfamelänkar i inlägget, men produkterna är precis de jag själv använder och rekommenderar. JUST SO YOU GUYZZ KNOW.
 
Löshår: Köper inte mitt hår från samma ställe hela tiden men oftast blir det Ebay eftersom det är billigt och jag ofta vill kunna byta färg utan att bli helt ruinerad. Kvalitén brukar faktiskt vara helt okej därifrån! Jag behöver två förpackningar på 100 gram för mitt hår och löshåret jag köper är alltid 60 cm långt i färgen #60. Vill en köpa löshår från Sverige istället så finns ju som många av er säkert vet t ex Rapunzel of Sweden som är superomtyckta och populära. 

Vågtång: Skulle offra min förstfödde son för min vågtång från OBH Nordica vilken dag som helst. Skapar perfekta mermaidvågor och är livets stylingverktyg! Finns t ex här.
 
Blondering: Billigast och bäst när jag vill fräta mitt hår ljust är Moods Ultrablond. Finns här och i nästan vilken mataffär som helst. 
 
Silverschampoo: När jag vill säga bye bye till alla gula toner i mitt hår så är Loreals Silverschampoo min favorit av alla silverscahmpoon jag testat. Finns här
 
Hårspray: Proffs Super Strong Hairspray är min superbraiga budgetkompis. Finns här och i ungefär alla affärer i hela Sverige.
 
Hårolja: Hårolja är ultraviktigt för mitt hår som är torrare än tre öknar på varandra. Mina ledsna testar suuuger åt sig olja som en svamp och jag brukar köra på lite olika märken och ämnen som arganolja, keratin och allt vad det nu kan vara. En superbra olja är Natural Worlds Brazilian Keratin som finns t ex här
 
Volympulver: FLUFFIGT ska det vara. Och fluffigt och fullt av volym blir håret med Osis Dust it. 

Hårinpackning: Använder inte balsam utan köttar direkt på med hårinpackningar because of ökenhår. Oftast använder jag inpackningar från framför allt Gliss som jag köper på Ica men ibland jäklar lyxar jag till det med Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque. Glissinpackningar finns även här och Macadamia här.

Smoke

 
Idag när jag kollade vädret på mobilen var det inte sol, inte regn och inte moln här i Enköping. Det var "Rök". Nu tycker jag det är dags för skogsbranden att sluta bråka. INGEN GILLAR DIG ÄNDÅ BRANDJÄKEL.

Förutom att jag jobbat i kök och svettats som om jag svalt och rullat mig i tio liter Habanero-chili idag så har jag fotat några av produkterna från Talkingclothes! Sen ville solen inte samarbeta och det blev mörkt och jag gav upp. Ovanför är en sneaky peeky. 

Talande Kläder

 
Talkingclothes har överöst mig med massa fina produkter. Ett helt hav förpackat i två jättepaket. Nu måste jag bara fota allting. Det kan ta allt från en dag till ett år. Mest troligast ett år.
Verkligen supertack till Talkingclothes som är så generösa! Kan inte vänta på att få fladdra runt i framför allt klänningarna, så finaaa. 

Förresten är tävlingen med Koneko avslutad! Vinnarna blev Josephine, Decibel och Malin som jag skrev till för ett par dagar sen. CONGRATTTTZTZZ! ♥

Galaxy Rox

 
Galaxy Rox Jewellery är ett sant kristallparadis med livets finaste smycken. Dessutom så är bilderna på deras Instagram så vackra att jag vill sjunga lite. Men förstår inte meningen med det så är tyst istället. 

Makeup

Anastasia Contour Kit ♥ Kat Von D Lipsticks

Jag älskar smink, kan lura alla att man ser mycket bättre ut än vad man faktiskt gör med det ju. Contouring och shading är speciellt lurigt och något som blivit superviktigt när jag sminkar mig. Kan skulptera om hela ansiktet så folk kan gå och tro att man förminskat näsan och grävt bort sina kinder med en sked. Nästan. Har velat ha ett Contour-kit från Anastasia i evigheters evigheter för alla människor i hela världen säger att det ska vara ultrabra. Sen skulle jag också bli en glad kvinna om jag blev ägare till ett läppstift från Kat Von D. I MEAN LOOK AT THAT PACKAGING. Båda märkena är cruelty free och testar alltså inte på djur. ♥
Har du någon produkt från något av märkena?

Pride

 
Igår var jag och mami alltså i Stockholm och kollade på Prideparaden. Det var livets stämning i hela stan och paraden var så fin! Fick en tår eller två i ögat. Var någon av er också och såg paraden?

Cheescake

 
Idag fyller min underbara mamma år! Det firade vi genom att åka in till Stockholm och kolla på Prideparaden. Har enmiljonsjuhundratjugotre bilder därirån som jag tyvärr inte hinner lägga upp just nu för har bråttom iväg på äventyr, lika försenad som alltid som den rövhatt jag är. Sålänge för ni studera cheesecaken jag bakade till moder jord idag istället för en vanlig hederlig tårta som normala folk. Receptet hittar ni hääär


Test