The Imitation Game


Igår såg jag och min syster filmen The Imitation Game baserad på den sanna historien om brittiske matematikgeniet Alan Turing som under andra världskriget anställdes för att knäcka tyskarnas Enigma-kod. Den lyfter fram en viktig liten bit historia om mannen som bidrog till att de allierade kunde vinna kriget och som byggde grunden för dagens datorer. Som senare dömdes till ett hemskt straff av regeringen för den hemlighet han bar på. (För att skriva det så icke-spoileraktigt som möjligt för de som inte känner till Turing) Ett otroligt sorgligt livsöde för en faktisk hjälte som blev sviken av sitt land. 

The Imitation Game är en fantastisk, stark och välgjord film som har åtta Oscarsnomineringar, en himla massa bra recensioner och en BENEDICT CUMBERBATCH. Argument nog för vem som helst ju, HALLÅ. Har du sett The Imitation Game?

I'm Gonna Show You Crazy

 
Senaste veckan har jag lyssnat lite för mycket på Bebe Rexha's låt I'm Gonna Show You Crazy. Ungefär 140 gånger för mycket. 

Jelly

 
Igår gjorde jag en upptäckt. Vi har tydligen en affär på Stortorget i Örebro som bara säljer massa brittiska saker, WUT?  Det var spännande för jag älskar affärer med mystisk utländsk mat. Så smet in där med Frida igår och såg tusen olika konstiga godissorter, massa te, läskig brittisk snabbmat, flingor, chips OCH YOU NAME IT. Ville köpa allt. Köpte bara Jelly Beans. Jelly Beans är jättegott, det behöver alla veta. De fanns i hundraelva olika smaker och färger så jag visste inte hur jag skulle lyckas hindra mig själv från att komma hem med minst ett kilo. Tillslut låg alla de smakerna ni ser på bilden ovanför i min godispåse (och mage).
Luskade reda på att affären som heter The English Shop har en hemsida häär som det tydligen går att beställa från. 

Candelabra

 
När jag tog studenten för 140 år sen så fick jag två presentkort hos Cervera. Jag hittade aldrig några roliga tallrikar att köpa där och mamma har tjatat 2192 (noga uträknat) gånger på mig under åren att jag måste iväg och använda korten innan de försvinner/Cervera går i konkurs/jorden går under. Så idag, äntligen, tog jag tag i livet och använde ett av presentkorten för att bli ägare till en jättestor och stilig kandelaber (roligt ord). Den var jobbig att släpa hem på bussen men värd det för KAN INTE SLUTA KLAPPA PÅ DEN HELT KÄRLEKSFULLT. Hade livets tur också och fick den för 999:- istället för 1499:- som den tydligen kostat under sämre dagar, WOHO, score. 

Hydrogen Peroxide

 
Just nu experimenterar jag med kemikalier. Min förhoppning är att bli blond. Risken finns dock alltid att jag muterar istället.

Black Jack

Jumpsuit: Romwe ♥ Cardigan: Romwe ♥ Hellbounds: UNIF ♥ Strumpor: Ebay

FÖRLÅT MIG FÖR SÅNAHÄRA LIKADANA BILDER HELA TIDEN, PLEAAAAZ.
Har superhimla mycket nytt från Romwe och Sheinside att visa upp, ingen tid att förlora. Min vägg är snart den mest fotade i historien av fotade väggar för har inga mutbara vänner som kan fota mig på andra platser i världen. Det är jag, min fjärrutlösare och oknutna skor mot världen. Passa dig världen.

Oatly & Alpro

 
Idag när jag handlade var jag sugen på något sött och dyrt och jättegott. Kände mig lite lagom äventyrlig och provade några av de smaksatta växtbaserade mejeriprodukter (KAN MAN SÄGA SÅ?) som jag inte smakat än. Sojachokladdrycken var det bästa som hänt i mitt liv, blåbärssoygurten var också helt jättebra men lite för söt. Oatlys Äpple Päron gjorde mig förvirrad. VAR DET JUICE, ELLER SLASK ELLER LÅTSASMJÖLK? Jag vet ju verkligen inte. Men ganska god var den så jag nöjer mig med att veta det. Har du smakat någon av de här produkterna?

Hat & Fringes

Sweater: Sheinside | Hatt: Ebay | Skor: UNIF
 
I helgen har jag haft min knasiga syster på besök. Hon försökte sno med sig min hatt hem men jag sa nej och därför kände jag mig tvungen att ha den idag för att rättfärdiga mitt ondsinta beteende. Till det tyckte jag att jag kunde ha en jättestor och mysig tröja med fransar som fladdrar i vinden så då hade jag det. 

My Candle Island

 
Vad den här bilden är bra för vet ingen. Men den leder kanske, jag vet inte, eventuellt, till frågan: Brukar du tända ljus? På det svarar jag "Ja" och "Just nu" och "Ljusen doftar enligt källor muffins så jag har det bra".

Bloggtips: Simple Vegan Blog


Nyss var jag jättehungrig och höll på att svälta ihjäl. Då trillade jag in på en blogg med massa helvegetarisk mat. Det hjälpte mig inte för jag hade bara morötter och lööök hemma. Men jag sparade bloggen i mitt hjärta för den hade enkla recept, superstiliga bilder och många spanskinspirerande rätter. OCH SPANSK MAT ÄR UNIVERSUMS BÄSTA MAT. Lägg det på minnet, alla framtida människor som får för sig att bjuda mig på middag. Här är länki till Simple Vegan Blog.

Velvetines

 
Min läppar skulle vara stiligast i världen om jag fick kleta in dem i färgerna Cashmere eller Riot från Lime Crimes Velvetines-kollektion. Egentligen gillar jag inte riktigt hur läppglanset torkar och blir matt för läpparna känns som en otrevlig och ogästvänlig öken då. Men är redo att offra dem. Behöver inga mjuka läppar ändå. #FOREVERALONE

Dreamin'


Ingen förstår hur otroligt mycket jag vill resa utomlands och stanna där hela livet. Ingen förstår heller vad dessa Tumblr-bilder har med det att göra.

Resting Bitch Face

Linne: H&M ♥ Cardigan: H&M ♥ Skor: UNIF ♥ Leggings: Widow 
 
Idag sprang jag omkring såhär i skolan och spionerade på folk för det skulle vi göra i Psykologikursen. Satt helt luriga och lömska och antecknade folks beteenden. Började undra om det var en spionkurs jag börjat på. Jag vill tro det. Hade dock inte skorna på mig för vågade inte riskera fötterna/livet/min stolthet genom att halka omkring och dö i snön.

Grunge Refill

 
Fyllde på min garderob med grunge-iga klädjäklar idag (Förlåt mamma). Svarta och svåra och gröna och mystiska så jag kan gömma mig i skogen ordentligt. HUUUUR många kläder som helst blev det (min shopping-gen tog över kroppen) men ändå är jag inte utfattig nu tack vare det heliga prismirakel som är H&M. 

I Want You To Join My Wardrobe

Länkar: 1, 2, 3, 4 ♥ 5, 6, 7, 8, 9
 
Härmed attackerar jag er med snygga kläder. Ni kan försöka gömma er men vi alla vet att det inte kommer gå. Gypsy Warrior är där ändå. Med hypnos och fladdriga tyger och farliga metoder FÅNGAR DE OSS. #Illuminati

Macarons

 
Är hemma i Enköping och äter macarons för det är sånt man gör på söndagar. Mamma har bakat dem och hon hälsar att de inte riktigt ser ut som de skulle. MEN INGEN BRYR SIG FÖR DE VAR GODA OCH ROSA.

Sheinside outfits

 
Grävde fram helt fina kläder från Sheinside och satte ihop TVÅ outfits med EN kimono. Är så praktisk ibland.
Länkar: Bralet, Kjol, Kimono, Linne, Shorts

Instathief

 
Var lika lömsk som vanligt och kidnappade bilder från massa snygga jäklar på Instagram. INSPIRATIONEN FLÖÖÖDAR.
Bilder från LinabugzDeathcandyUNIF, Theriverwolf_, Emmacervin, Dollskill, Essynoir.

Tobi

 
Jag gillar Tobi. Jag gillar deras kläder, jag gillar deras reor och jag gillar deras fria frakt. Och jag gillar att varje gång jag läser namnet så tänker jag på Sweeney Todd. TOOOOBY

Crystal Love

 
Kristaller är bland det finaste jag vet och kristaller som halsband är därför ungefär det mest ultimata livet har att erbjuda. Fantastiska Freespiritclothing skickade ett bergskristall- och ett rosenkvartshalsband till mig och de är så fina att jag vill gråta lite. AV GLÄDJE OM NÅGON UNDRADE.
Himla bra med Freespiritclothing är att 10% av intäkterna går till Stockholms stadsmission och därmed bidrar till att hjälpa de som har det svårt. 

This is my happy face

 
Egentligen är jag 100 gånger lyckligare än jag ser ut på bilderna. 100 gånger 0 är fortfarande ingenting men poängen är ändå att jag är gladast i världen. För idag har vi haft opponering på C-uppsatsen i skolan och HALLELUJAH IT'S A BLOODY MIRACLE, men vi är godkända! Har lite revidering att göra men sen jäklar är denna mardröm över. WOHO. Skulle kunna dansa. Jag dansar. I själen. Fluffig tröja härifrån.

Tangled

 
Är nog uppskattningvis en av de tio sista på planeten som upptäckt Tangle Teezerns fantastighet (THAT'S A WORD). Men bättre sent än aldrig för mitt hår har inte någonsin varit så otrassligt och stiligt som efter jag köpte mig denna lilla borstjäkel. Den ser ut som det hemska kärleksbarnet av en skalbagge och tusenfoting men som vi alla vet är det inte utseendet som räknas. Har du en Tangle Teezer? Om inte, finns alltid en eller flera här.

Black and Plaid

Skjorta: Romwe | Linne: UNIF | Garter Leggings: Widow | Strumpor: Ebay | Skor: UNIF

Svart och rutigt = bra. Att inte kunna bestämma sig för om man faktiskt ska ha läppstift eller inte = dåligt. Hela den här texten = Mycket viktig och intressant. Sista meningen = Lite sarkastisk.

Sherlock

 
Ni vet den här känslan när man hittat den bästa serien någonsin och så kommer ögonblicket när man har sett alla avsnitt som finns och plötsligt vet man inte vad man ska göra med sitt liv längre? Den känslan har jag nu. Är helt tom inuti. VAD ÄR MENINGEN MED NÅGONTING ENS?
Underbara Sherlock. Alla behöver den här serien i sitt liv. 
Har du sett Sherlock?

Romwe

 
Jag har precis börjat samarbeta med Romwe.com, woho! Här om dagen fick jag hem lite kläder därifrån som alla är helt fluffiga och varma och mysiga. Måste ha frusit när jag valde dem. Alla har också luriga fickor med plats för hemligheter. Alltid bra för spionkarriären. Jag har ingen spionkarriär. Är vad jag skulle säga om jag var spion. 

Jumpsuit


Har på mig mitt livs enda jumpsuit. Den var mysig att kravla sig in i. Ikväll ska jag ut och äta mat med några i klassen. Mat är viktigt.
 Härifrån är jumpsuiten.

Honeydew

 
Idag har jag och Frida lämnat in vår C-uppsats. Kände lättnad och nervositet och lycka och rädsla och dödsångest samtidigt. Nu äter jag massa honungsmelon (frukt är livet), tittar på Sherlock och crushar på Benedict Cumberbatch för det har jag hört att man ska göra om man är cool. VARSÅGODA, nu vet ni allt ni inte ville veta om min dag. 

Glitter

 
Skåååda mina två nya festklänningar från Sheinside! Helt glittriga. Och glitter är, som vi alla vet, något bra. De här två räkorna hade varit perfekta att ha på nyår (SAMTIDIGT) men tyvärr hann jag inte få dem tills då. NÅGON SOM PLANERAR EN JÄTTEFEST OCH VILL BJUDA MIG OCH MINA KLÄNNINGAR? Här finns den svarta och här lever den silvriga.

Dat hair tho

 
En av mina favoritbloggare i hela vida världen har inte bloggat på superlänge. Det har varit tråkigt. Men som den stalker jag är upptäckte jag nyss att hon postat ett nytt inlägg. I det la hon upp en bild på sig själv och bevisade att hon har det finaste håret i historien av hår. Här hittar du Viivi Vanessas blogg. 

It's so Fluffy

 
Här står jag inomhus med min nya jacka från Sheinside. INGA KONSTIGHETER. Luvan är det bästa som hänt sedan upptäckten av luvor. Här finns den luringen.

Parfymer

 
Det ser lite ynkligt ut men här är alla de parfymer jag har just nu. Älskar allihop. Lögn. För oälskar den gröna jättemycket. One Direction That Moment, Katy Perry Meow, Victoria's Secret Pure Seduction, Britney Spears Island Fantasy och Britney Spears Curious heter de små rackarna. Alla (Utom den gröna. Den luktar citron och träskvatten) doftar sött och gott och ungdomligt. Jag och min syster tycker att parfym är livets gåva så de tre flaskorna till vänster har jag fått av henne. GULLESYSTER ♥

Psykologi

 
Tiden bara flänger iväg, för HUUUUR kan det redan snart vara dags för min sjätte och sista termin på universitetet? INGEN FÖRSTÅR NÅGONTING. Min sista kurs innan jag lurat åt mig en kanditatexamen kommer bli Psykologi A. Det tror jag kommer bli helt spännande och roligt och intressant för sen kan jag sitta och förstå alla människors djupaste inre och få deras själar att tala till mig. Efter det har jag ingen aning om vad jag ska göra med livet. Känner rädsla.
Pluggar du på universitet/högskola eller vill du göra det i framtiden?

Gotlandsgåvor

 
Hääär är det jag fick av pappa i julklapp, woho! Är överlyckligast i världen över min nya Nikon D7000 och telezoom-objektivet Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro ♥ De är båda egentligen pappas gamla MEN VAD GÖR DET? Utöver det fick jag en vild eltandborste från Oral B som skulle vara helt fantastisk och bra enligt pappas sambo, och det får vi tro på eftersom hon är tandläkare. Sen så fick jag massa små The Body Shop-produkter och ännu mer handdukar. Kommer kunna vara ren för evigt. 


Test