The Oscars


Har väntat på detta datum i månader (är eventuellt lite tragiskt på det sättet) för inatt är det ÄNTLIGEN dags för Oscarsgalan 2016! ÄR SÅ HIMLA REDO, ni förstår inte. Har sett alla filmer som är nominerade för bästa film och alldeles för många av de i alla andra kategorierna med. Hela jäkla natten kommer jag och min moster sitta uppe hemma hos henne och kolla på galan på Aftonbladet (som börjar sända redan 21.00). Omänskligt mycket mat ska vi bunkra upp med också. Viktigt. 

Ska någon av er se på Oscarsgalan inatt?

Face Paint

Några av länkarna nedan adlinks som gör det möjligt för mig att få ersättning för klick/köp - just so you knooow!
 
Ungefär en miljard olika beautyprodukter existerar och finns där ute som jag känner djupt inom mig att jag behöver testa. Högst upp på min KÖP DE HÄR SNARAST, VEM BRYR SIG OM HYRAN-produkter är de här ovan - allihopa är såklart cruelty free, woho! ♥
 
Lip Kit By Kylie Jenner: Kylie Jenner är tokkänd för sina läppar och lanserade för några månader sen sin egen kollektion av lip kits bestående av en läppenna och ett liquid lipstick. De sålde slut på en gång, SÅ KLART, och har fått jättefina recensioner. Finns i sex olika färger som alla är finare än vad jag kan hantera, men kanske speciellt Koko K, Candy K och Dolce K.

Too Faced Born This Way Foundation: En medium- till fulltäckande oljefri foundation som innehåller vårdande kokosvatten, alpros som ljusar upp hud och ger elasticitet samt hyarulonsyra som jämnar ut och föryngrar. Ska ge en perfekt och strålande hy som känns 100% naturlig. 

Too Faced Better Than Sex Mascara: Superkänd mascara med timglasformad borste för långa och dramatiska fransar. 

Urban Decay Chill Cooling and Hydrating Makeup Setting Spray: Setting spray med Temperatur Control Technology som friskar upp och håller makeupen fin och på plats i upp till 12 timmar. Passar perfekt för torr hy. 

Real Techniques Blush Brush: Borste med taklonborst för att applicera rouge och bronzer. 

The Body Shop All-In-One InstablurPrimer som slätar ut huden, minimerar linjer och ojämnheter. Återfuktar och håller sminket på plats.  

Lumene Longwear Blur Foundation: Mediumtäckande foundation med blur-effekt som håller i upp till 16 timmar. Jämnar ut huden och ger ett naturligt resultat. För alla de dagar jag är laaat (vilket är många dagar) eller min hy är stilig (vilket inte är lika många dagar) och inte behöver lika mycket täckning.

LA Girl PRO Concealer: Populär concealer med krämig och lätt konsistens som jämnar ut hudtonen, döljer rodnader, fina linjer och ringar under ögonen.
 
Använder du någon av dessa produkter? WHATCHA THINK?

Plantpower

 
Förlåt, men inte förlåt för alla matbilder. Jag älskar mat, nam nam nam. 
Är till och med så konstig att jag gjorde så att det går att kolla lite nääärmare på mina stolta skapelser om ni klickar på bilden. Vem gör ens så?

På bilderna är:

Potatis- och purjolökssoppa

Nuggets, sötpotatis- och vanliga potatisstrips och en sås på Felix soltorkad tomatsås blandad med Alpros kvarg.

Wok på savoykål, gul lök, morot, majs, smulad tofu, smaksatt med Kikkomansoya, chili, vitlök och salt.

Bönröra på stekt lök, purjo, kidneybönor och massa cheezly mozarella från A&A. Dipp på vita bönor, soltorkade tomater och kryddor. Potatisklyftor i ugn. Tomat och gurka.

Lingogrova med Oatly på mackan, senap, gurka, tomat, oliver, smörgåsgurka, purjolök, salt, peppar och agavesirap (Livets mackor, äter varje daag)

Sallad med fejkon och sås på mixade gröna ärtor, vatten, vitlök, lime och salt&peppar.

Stekta grönsaker med havregrädde, oklart vilka kryddor och massa bjäst på toppen.

Ugnsrostade auberginehalvor med olivolja, paprika, vitlök och salt på. Stekt potatis och purjolök, sås på Alpros kvarg och Olws Hot n Sweet dipp.

Birthday Girl

 
IDAG ÄR DET MIN SYSTERS FÖDELSEDAG, WIIIH! ♥ 

Pga kan inte baka något utan att riskera allas liv genom att bränna ner köket så gjorde jag veganska och mycket oattraktiva tryffar istället för en tårta till min syster idag. Den ena sorten är gjord av cookiedough doppad i smält choklad och den andra genom att mixa krossade Oreos med Oatly på mackan och sen doppa i choklad. HALLÅÅÅÅ, tipstipstips att göra den med Oreos. Så god. Så mätt. Ingen människa mår bra av att förtära så mycket choklad som jag har gjort idag. 

H&M Beauty

 
Gick till H&M idag pga är i desperat behov av nya kläder och hade ett stackars presentkort att göra av med. Men inget blev som jag tänkt för plötsligt stod jag där i kassan med fyra ögonskuggor och en primer från H&M Beauty. Hade styrkan att förlåta mig själv för skuggorna är verkligen helt jättefina, pigmenterade och krämiga. Fanns ungefär en miljard nyanser och finishes att välja på så till slut tog jag bara fyra stycken i ren desperation. 

Från vänster till höger på bildena är: Something Nice, Peach Life, Cocoa Mauve och Triple Raspberry. Oklart varifrån denna besatthet av rosa skuggor kommer ifrån. Den är ohälsosam och måste få ett slut. Har du testat något av sminket från H&M Beauty?

The Balm Mary-Lou Manizer Highlighter


Praise the makeup lords, jag har äntligen funnit min perfekta highlighter. The Balms Mary-Lou Manizer är hyllad och älskad av internet och eftersom internets åsikt är den enda jag bryr mig om så tvingades jag klicka hem denna mirakelprodukt. Mycket bra gjort av mig för den har såå mycket pigment, jättefint skimmer och en konsistens som gör att den bara gliiiiider på huden som en inoljad snigel. Dessutom är förpackningen så stilig och retro att jag nästan inte vågar röra den av rädsla för att besudla den med mina ovärdiga fingrar. Flera av mina tidigare highlighters har mer sett ut som bronzers/rouger/misstag i mitt bleka vampyransikte men den här har en helt perfekt nyans som får hela mig att lyyysa som en fyr. Vilket är allt jag kräver av livet egentligen.

Finns att köpa här eller här eller på ungefär vilken makeupsida som helst.

Saturday Night Fever

 
När jag ser en kamera dras min hand till mitt ansikte. 

Quark


Världen behöver lite vegansk kvarg sa Alpro och lanserade tre varianter - en naturell i stor förpackning och två små med smak av svarta vinbär samt passionsfrukt. Jag slet åt mig en svartvinbärsvariant (passionsfrukten var saknad och försvunnen från hyllorna hos mina närmaste affärer) och HALLÅ VA GOD DEN VAR! Och syyyyyylt fanns det i botten. SYLT I TELL YOU. Har ni hunnit testa någon av Alpros kvarg-produkter än?
 

W7 In The Nude Review


Jag cravar en Urban Decay Naked 3 Palette så mycket att det gör lite ont i själen. Men eftersom den kostar nästan 500 kronor så har jag sagt "en vacker dag" och gråtit mig till sömns varje kväll istället. Samtidigt har jag varit på ständig jakt efter en dupe för palettjäkeln. Har letat och jämfört och kollat recension efter recension på hela internet men ändå inte kunnat bestämma mig för vad tusan jag ska köpa. Men så här om dagen gav jag liksom upp och klickade hem W7 In The Nude för 89 kronor eftersom den var lik Naked 3 både till förpackning och innehåll och kostade jättelite.

Paletten innehåller 12 ögonskuggor, både matta och skimriga, i rosa och guldiga nude-toner. Förpackningen i metall är en ganska stilig sådan. Med på köpet kommer en borste med två ändar. Trevligt kan man tycka. Tyvärr är den ganska värdelös kan man också tycka. MEN DET ÄR FÖRLÅTET.

De få efterforskningar jag orkade göra om paletten sa alla att den skulle vara bra. Men det var LÖGNER så nu är jag en aning upprörd och provocerad. För tyvärr är hälften av färgerna liksom nästan osynliga på bar hud eftersom de har väldigt dåligt pigment. På swatchen här under har jag, på riktigt fast kanske lätt avrundat uppåt, lagt på varje färg i 140 lager. Har tbh inte provat att sminka mig med skuggorna än BUT I CAN TELL U DIZ: Konsistensen mellan dem varierar ganska mycket. Några är för pulvriga och torra medan vissa är krämigare och glider på mycket lättare. Conclusion: Ibland kostar liksom saker 89 kronor för att de är värda 89 kronor och då får man sörja de där 4 colaflaskorna man förlorat och gå vidare med livet. 

Här under är swatches och namnen på alla skuggorna:



Test