Shadows

 
Mina ögonlock var vilse och förlorade tills jag upptäckte Makeup Geek. FO REAL, de har de bästa, mest pigmenterade och finaste ögonskuggorna som min halvgamla kropp någonsin stött på. Nu har jag återigen råkat beställa hem en massa nya jäklar. Ångrar det noll procent. Mina nya kompisar är:
 
GrandstandRoséguld med en lätt taupe underton och foiled finish. Superfin över hela ögonlocket.
In The Spotlight: Ljust, mjukt rosa med korallunderton och foiled finish. Använder över hela ögonlocket eller i ögonvrån.
Whimsical: Kallt och blekt silverrosa med foiled finish. Perfekt i ögonvrån eller över ögonlocket till en cut crease look. 
Poppy: Starkt orange med lätt rosa underton. Som en vallmoblomma! Matt finish. Jättefin som crease color. 
Peach Smoothie: Ljust persikofärgad med matt finish. Perfekt som bas över hela ögonlocket, crease color och framför allt som transition shade. Min andra pan i denna färg pga använder den HELA tiden.
Cupcake: Gammelrosa med matt finish. Fin som crease color och funkar super med både med kalla och varma färgtoner.
Anarchy: Marsala med skimrig finish. Speciellt fin i "the outer v" eller över hela ögonlocket. 

Ön

 
Befinner mig på en ö. En mycket trevlig sådan. Bor i Visby, flängde upp till Fårö igår och ska imorgon fira midsommar i Tofta. TACK FÖR ATT DU STICKER UPP UR HAVET, GOTLAND.

What I Eat

 
Mat. En av få ljusglimtar i livet ändå. Tänkte dela med mig av lite rätter jag borde ätit med vördnad men istället kastade i mig som en hungrig varg. Detta för att jag äter uppskattningsvis 1.3 gånger snabbare än genomsnittmänniskan. 
 
1: Cauliflower Buffalo wings som är tänkta att imitera kyckling. Tar 100 år att göra och lyckas aldrig bli riktigt så krispiga som jag vill ha dem. ÄNDÅ: supergoda. Brukar dippa dem i Holidaydipp. Jag blandar lite hejvilt när jag gör dem men det är bara att googla på cauliflower buffalo wings så kommer massa recept upp. 
 
2: Jambalaya! -Ish. Förmodligen inte alls. Men gott är det! Och såhär gör jag:
Kokar upp ris med buljong. Steker gul lök, vitkål, paprika och några krossade vitlöksklyftor i olja i en stor panna. Kryddar med paprikapulver och chili. Har i riset i grönsakerna när det kokat klart. Slantar i vegankorv (bra att steka på innan så den får lite yta). Slänger i en burk krossade tomater och majs (och gröna ärtor). Smaksätter med buljongtärning/örtsalt, svartpeppar och oregano.

3: Det enda spännande på denna tallrik är den veganska halloumin som jag gör efter detta recept. Tillbehören är grillade grönsaker, färskpotatis och en sås på soygurt och holidaydipp för det ska ni veta, det är en god dippjäkel. 

4: Har en softspot för vegansk kebab. Köpte jätteofta hem den från Hälsans kök när jag fortfarande åt ägg. Nyligen hittade jag torkad sojaprotein i kebabform från Astrid och Aporna som visade sig vara god OCH ger ungefär tusen gånger mer produkt för pengarna än det man hittar i kyl- eller frysdisken. Sojaproteinet förvälls och smaksätts sen med kryddor man gillar (typ kebabkryddor) och steeeks länge i olja. Så himla supergott är det att äta med tomatsås, ris, sallad och en klick soygurt.


Words of Wisdom

 
Idag bestämde jag mig för att stoppa sötpotatis i brödrosten pga såg det nånstans på internet. Det visade sig vara ett föhastat beslut för elen försvann i hela lägenheten och jag tvingades leva i mörker och misär flera timmar. Moral of the story: Lita inte på någon. Speciellt inte brödrostar eller folk på internet.

Nu när jag fått det ur världen kan jag presentera min nya perukjävel: En superlång och stilig front lace som Donalovehair var snälla nog att skicka till mig. Här hittar man den. Det här med att ha grått hår i förtid, det är något jag känner starkt för. Också: Jacka från Nelly.

For The Claws

 
TITTA vad fina mina naglar har potential att bli (om de ville sluta gå av och bli till smulor hela tiden) Gick FULLSTÄNDIGT LÖS på H&M när de hade specialerbjudande på sina nagellack. Från vänster till höger på bilden är färgerna Mauve On Up, Sepia, Champagne Blush, Masala Chai, Kalahari och Rose Umber. De ser jättelikadana ut och de är de också men ändå 100% värt det cause är besatt av den här färgskalan juu. Måste fånga alla. 


Test