What I Eat

 
Mat. En av få ljusglimtar i livet ändå. Tänkte dela med mig av lite rätter jag borde ätit med vördnad men istället kastade i mig som en hungrig varg. Detta för att jag äter uppskattningsvis 1.3 gånger snabbare än genomsnittmänniskan. 
 
1: Cauliflower Buffalo wings som är tänkta att imitera kyckling. Tar 100 år att göra och lyckas aldrig bli riktigt så krispiga som jag vill ha dem. ÄNDÅ: supergoda. Brukar dippa dem i Holidaydipp. Jag blandar lite hejvilt när jag gör dem men det är bara att googla på cauliflower buffalo wings så kommer massa recept upp. 
 
2: Jambalaya! -Ish. Förmodligen inte alls. Men gott är det! Och såhär gör jag:
Kokar upp ris med buljong. Steker gul lök, vitkål, paprika och några krossade vitlöksklyftor i olja i en stor panna. Kryddar med paprikapulver och chili. Har i riset i grönsakerna när det kokat klart. Slantar i vegankorv (bra att steka på innan så den får lite yta). Slänger i en burk krossade tomater och majs (och gröna ärtor). Smaksätter med buljongtärning/örtsalt, svartpeppar och oregano.

3: Det enda spännande på denna tallrik är den veganska halloumin som jag gör efter detta recept. Tillbehören är grillade grönsaker, färskpotatis och en sås på soygurt och holidaydipp för det ska ni veta, det är en god dippjäkel. 

4: Har en softspot för vegansk kebab. Köpte jätteofta hem den från Hälsans kök när jag fortfarande åt ägg. Nyligen hittade jag torkad sojaprotein i kebabform från Astrid och Aporna som visade sig vara god OCH ger ungefär tusen gånger mer produkt för pengarna än det man hittar i kyl- eller frysdisken. Sojaproteinet förvälls och smaksätts sen med kryddor man gillar (typ kebabkryddor) och steeeks länge i olja. Så himla supergott är det att äta med tomatsås, ris, sallad och en klick soygurt.


Kommentarer
Lovisa

Tror faktist att Jävligt Gott hade eyy recept på såna där vingar där han modifierat receptet så att de blir krispiga, värt att kolla!

Svar: Ååhå, det måste jag göra, tack för tipset!
candie.blogg.se

2016-06-12 @ 23:26:21
URL: http://yellowhousekitchen.blogg.se
ajlimullersandvik.blogg.se

Det verkar gott, jag gillar potatis, ris, grönsaker och bönor. Med ketchup. Haha ;P

2016-06-13 @ 06:27:25
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Matilda

Åh vad gott det ser ut! ^^

2016-06-13 @ 16:34:32
URL: http://blackcatowl.devote.se

Leave a comment here:

Name:
Kom ihåg mig?

Email (Won't be public)

URL/Blog/Social Media

Comment: